Jaktkläder och kamouflage

Den som ska ge sig ut på jakt i den europeiska vildkattens jaktmarker behöver kamouflera sig. Att smälta in i den gamla lövskogens miljö så bra som möjligt är A och O. Det finns gott om kamouflerade jaktkläder i specialiserade buticat-1109773_960_720ker på stan såväl som online. Där finns byxor, jackor, handskar, skor, huvudbonader och ett stort utbud av tillbehör. Att försöka dölja sin närvaro för bytet man tänker jaga kan avgöra huruvida jakten lyckas eller inte. Kamouflerade jaktkläder kan också skydda jägaren från att bli upptäckt av ett eventuellt rovdjur. De färger och kombinationer av färger som vanligen används till kamouflage är brunt, grått, grönt och svart. Mönstret är oftast fläckigt. Välj det mönster och de färger som bäst passar miljön där jakten kommer att ske.

Naturligt kamouflage

Kamouflage handlar om överlevnad, både för jägaren och bytet. Den europeiska vildkattens karakteristiska helhetsintryck med den till synes jämna pälsfärgen samt dess fläckar, ringar och roströda nyanser ger ett perfekt kamouflage för den miljö den lever och jagar i. Katten är svår att upptäcka och den är en mästare på att överrumpla sitt byte.

Kamouflageklädd i kattens revir

Att bära kamouflerade jaktkläder i den europeiska vildkattens revir kan innebära att man får se detta skygga djur, om man har tur. Katten är väldigt lättskrämd även om den försvarar sitt revir. Hur stort detta revir är varierar huvudsakligen med hur mycket föda som finns i området, men det rör sig om mellan två och tio kvadratkilometer. Även om man bär jaktkläder i kamouflerande färger så kan det vara vettigt att undvika kattens domäner under våren. Den europeiska vildkattens parningstid pågår från januari till mars. De flesta ungarna föds i april, efter cirka nio veckors dräktighet. Honorna föredrar att gömma de nyfödda i lyor och andra håligheter. Honans revir är något mindre än hanens, men de föredrar båda att leva ostört.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *